Miss Sporty, Studio Color, cienie do powiek, nr 414, 1g, nr kat. 224145

000

1129

100.00 g = 225,80 zł

Poleć znajomemu

Miss Sporty, Studio Color, cienie do powiek, nr 414, 1g, nr kat. 224145

000

1129

100.00 g = 225,80 zł

Przejdź do regału »

Poleć znajomemu


opis produktu

Dwa nowe odcienie cieni Quattro Miss Sporty to kolekcja zgodna z najnowszymi, jesiennymi trendami, która stanie się idealnym uzupełnieniem każdej stylizacji.



Opinie

Gray - Średnia, ale ciekawa kolorystycznie

Data dodania: 2016-08-14 13:09:51

Nie mam dobrych doświadczeń z takimi małymi paletkami cieni do powiek, jednak muszę przyznać, że ta sztuka zrobiła na mnie całkiem dobre wrażenie, choć niekoniecznie jest przeznaczona dla bardziej zaawansowanych wielbicielek makijażu. Szczególnie matowy brąz przypadł mi do gustu, ładnie się rozciera i można za jego pomocą stworzyć piękny, delikatny makijaż smoky eye. Ciemny, delikatnie lśniący brąz również jest bardzo fajnym cieniem, lubię takie kolory, a on również całkiem dobrze się nakłada i blenduje. Perłowe złoto ma ciekawy odcień, ciemniejszy, brudnawy, bardziej "nośny". Najsłabszym z cieni jest perłowa czerń - ma najgorszą pigmentację i słabą przyczepność do pędzla u skóry. Ogólnie paletka jest niezła, cienie są średnio napigmentowane, więc początkująca osoba nie zrobi sobie nimi krzywdy. Całkiem fajnie się rozcierają, ale niestety mają słabszą przyczepność do pędzli i skóry - dlatego konieczna jest odpowiednia baza pod cienie inaczej niewiele uda się zmalować za ich pomocą. Trwałość, oczywiście na bazie, jest dobra. Można się skusić, bo kolory są idealne na jesień i zimę.

Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

igisowa - Bazowa paletka

Data dodania: 2016-08-14 20:49:04

Mile zaskoczona jestem wyglądem tej paletki Miss Sporty. Jest nowoczesna, minimalistyczna i poręczna, dobrze się też zamyka, więc powinna być bezpieczna w damskiej torebce. Mimo swoich małych gabarytów, znalazło się w niej miejsce również na gąbeczkę do nakładania cieni.
Dobór kolorów cieni i ich wielkość jest na plus - może stanowić bazę naszej kosmetyczki. Cienie nakładają się dość dobrze, napigmentowanie jest w porządku. Zdecydowanie lepiej na oku zachowują się cienie z brokatem niż matowe. Niestety efekt nie jest bardzo trwały, makijaż trzeba poprawiać dość szybko.
Myślę, że to produkt dla osób, które dopiero szukają swojej kolorystyki, bo dzięki przystępnej cenie, mogą popróbować i pokombinować w czym się najlepiej czują.

Spełnia swoją funkcję, Atrakcyjne opakowanie / wygląd produktu

Czy ta opinia jest przydatna?

rozmarzona_skrzypaczka - Przyzwoite cienie za niską cenę!

Data dodania: 2016-08-14 20:06:07

Już od jakiegoś czasu przerzuciłam się na większe palety cieni, ponieważ mam wrażenie, że ich jakość jest zdecydowanie lepsza. Dlatego też miło zaskoczyłam się tą malutką paletką poczwórnych cieni od Miss Sporty.

Spodobała mi się kolorystyka cieni - ciemny brąz, złoto, szarość i czerń . Cienie posiadają połyskujące drobinki - jedne mniejsze i słabsze, drugie większe i mocniejsze. Pigmentacja cieni jest naprawdę dobra, a po nałożeniu na bazę jeszcze lepsza.

Cienie dobrze się nakłada, jednak trzeba przyznać, że się osypują. Z blendowaniem ich problemów nie miałam. Co do trwałości, to z użyciem bazy utrzymują się bez problemu cały dzień.

Spełnia swoją funkcję, Dobra jakość w stosunku do ceny, Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Atrakcyjne opakowanie / wygląd produktu, Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

Filart - Trwałe

Data dodania: 2016-08-14 12:38:04

Nie jestem bardzo obiektywna w kwestii trwałości cieni na powiekach, ponieważ moja skóra dość dobrze przyjmuje większość kosmetyków. Niemniej jednak cienie nałożone rano wyglądają równie dobrze wieczorem. Makijaż nie jest naruszony, cień nie zbryla się, nie rozmazuje. Do tego akurat ta paleta kolorów do moich ciemnych oczu pasuje doskonale. jasny kolor dla mnie jest nijaki, chyba że potraktować go wyłącznie jako bazę do cieniowania. Fajnie sprawdzają się również do robienia delikatnych roztartych kresek. Oko wygląda wtedy naturalnie, ale jest podkreślone.

Spełnia swoją funkcję, Wydajny, Długotrwały efekt, Dobra jakość w stosunku do ceny, Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu

Czy ta opinia jest przydatna?

Modna_Mama - Ciemna oprawa oczu na romantyczny wieczór

Data dodania: 2016-08-14 11:18:20

Dotychczas nie odważyłam się na intensywną i ciemną oprawę oczu. Po wypróbowaniu tej gamy kolorystycznej, efekt był oszałamiający. Takie odcienie są idealne na romantyczną kolację we dwoje i wieczorny spacer. Cienie maja przyjemną konsystencję i łatwo się rozprowadzają. Łatwo dają się łączyć. Cienie Miss Sporty są trwałe i dają długotrwały efekt.

Długotrwały efekt, Dobra jakość w stosunku do ceny, Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Odpowiednia konsystencja

Czy ta opinia jest przydatna?

patabloguje - Pomysł był fajny tylko...

Data dodania: 2016-08-14 10:43:00

Set kolorystyczny zapowiadał się rewelacyjnie! Przygaszone, ciemne kolory i połyskujący złoty stanowiły dla mnie idealną podstawę do wykonania efektownego smoky, jednak... moje wyobrażenia nie spotkały się z rzeczywistością. Już przy nanoszeniu cieni miałam problem, bo zaczęły się bardzo kruszyć, a po dociśnięciu do powieki momentalnie osypywać tak, że nie pozostało na niej wiele. Choć wydawało mi się, że z pigmentacją nie będzie problemu, to cienie okazały się meeeega jasne, a kiedy już udało mi się uzyskać na oku jakiś fajny efekt, to po dwóch godzinach rolował się w kącikach. Po kolejnych dwóch znikał bezpowrotnie.
A szkoda, bo spodziewałam się efektu wow i względnej trwałości. Dwie gwiazdki tylko za zgrabność opakowania, ładne kolory i łatwość zmywania.

Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Atrakcyjne opakowanie / wygląd produktu, Uniwersalny

Czy ta opinia jest przydatna?

Elssy - Ładne, ale nietrwałe cienie

Data dodania: 2016-08-14 09:05:27

Z cieniami Miss Sporty jest pewien problem, o ile w opakowaniu prezentują się świetnie, zarówno dobranie kolorystyczne jak i ich odcienie, tak podczas nakładania makijażu wychodzą wszystkie ich wady. Cienie osypują się podczas aplikacji. Ich pigmentacja pozostawia wiele do życzenia i to nawet nakładając je na bazę. Nie utrzymują się długo na powiece, można powiedzieć, że "znikają" z niej już po dwóch godzinach. Najdłużej na powiekach wytrzymał złoty odcień, dodatkowo dobrze rozciera się z innymi cieniami.
Szkoda, że nie popracowano nad jakością produktu, bo ta paletka mogłaby być strzałem w dziesiątkę. Sam dobór kolorystyczny jest naprawdę bardzo fajny, a opakowanie jest zgrabne i solidnie wykonane, a wielkość cieni w sam raz.

Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

stepyniezmierzone - Średnia jakość

Data dodania: 2016-08-13 19:47:31

Mała paleta Miss Sporty zawiera cztery cienie, dwa matowe i dwa błyszczące, które dobrze się razem komponują i pozwalają na uzyskanie efektu przydymionego oka. Szkoda, że oprócz brązów i czerni, nie ma tu koloru jasnobeżowego, który rozjaśniłby kącik oka. Jak na tę cenę, cienie mają dobrą pigmentacje, łatwo się blendują i łączą ze sobą. Jednak w ciągu dnia należy mieć w pogotowiu lusterko, bo osypują się. Brązowy matowy cień używałam z powodzeniem do wypełniania brwi.

Długotrwały efekt, Dobra jakość w stosunku do ceny, Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu

Czy ta opinia jest przydatna?

HaLiLi - Na jesienne chłody

Data dodania: 2016-08-12 21:53:10

Z cieni do powiek Miss Sporty jestem zadowolona - nie jest to nic szczególnego jeśli chodzi o jakość, ale w przypadku tego producenta to standard (z drugiej strony plusem jest przystępna cena kosmetyków). Pozytywnie zaskoczyło mnie estetyczne i praktyczne pudełeczko, które z łatwością mieści się w każdej torebce, oraz dobór cieni - są tam wszystkie niezbędne kolory do wykonania ciepłego jesiennego makijażu. Jeśli cienie nałożymy raz, otrzymamy dość trwały, nieznacznie tylko osypujący się makijaż dzienny. Po kilkukrotnym nałożeniu barwy mocno zyskują na intensywności i tu potrzeba bazy pod cienie, gdyż w innym wypadku makijaż zacznie się mocno sypać i zalegać w kącikach/zmarszczkach. Gwiazdkę odejmuję za jakość, natomiast dobór cieni w paletce w 100% trafił w mój gust.

Dobra jakość w stosunku do ceny, Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Atrakcyjne opakowanie / wygląd produktu, Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

znienacka - Jeśli nie oczekujesz wiele - nie zawiedzie

Data dodania: 2016-08-12 17:15:52

Zacznijmy od ceny - paletki Miss Sporty kosztują w Rossmanie mniej więcej 12 złotych. I to powinno mówić wszystko i ustawiać całą moją opinię - nie ma co oczekiwać cudów od cieni do powiek za tę cenę. Nie ma też sensu nastawiać się, że będą wyglądały jak podobny produkt, który kosztuje 3 razy drożej (np. Rimmel Glam Eyes za 37 zł).

Pudełeczko zamyka się pewnie - dobrze, bo nie otworzy się samo w żadnym wypadku, źle, bo czasami ciężko je otworzyć samemu. Dodana do cieni gąbeczka jest taka jak w każdym tego typu produkcie - podwójna, od biedy można nią coś nałożyć, ale generalnie wysoce nieprzydatna do czegokolwiek.

Cienie, od lewego górnego rogu: szary brąz, który skromnie acz ładnie prezentuje się na powiece, brokatowy złoty, który, gdy nałożymy go dużo (a jest mało napigmentowany), również wpada w brąz (albo bardziej "stare złoto"), matowy szary, który szybko się ściera i wygląda wtedy bardziej jak brud niż cień do powiek i brokatowa czerń, a właściwie bardziej brokatowa ciemna szarość.

Szary brąz jest smutny, ale dobrze dopełnia złoty cień. Natomiast matowa szarość ogólnie wygląda tragicznie i o ile pozostałe trzy cienie będę używać, to jej nie dotknę nawet końcem gąbeczki. Ma lekkie połyskujące drobinki, ale ma też dziwną konsystencję pyłu weglowego.

Z trwałością jest tak sobie - bez bazy do cieni zbijają się one w załamaniach powiek i to dość wyraźnie. Z bazą do cieni - efekt ten jest już minimalny. Ale co tu dużo ukrywać, też jest i bez zerkania od czasu do czasu w lusterko się nie obędzie. Bez bazy takie zerkanie skończy się za każdym razem poprawkami, za to z kosmetykiem, który utrzyma cienie na miejscu w moim przypadku wystarczyło tylko delikatnie potrzeć powiekę opuszkiem palca żeby wszystko wróciło na miejsce.

Ostatecznie pisząc: pełnego makijażu tymi cieniami nie wykonam, ale jako uzupełnienie kosmetyczki - szczególnie na jakieś niezobowiązujące wyjazdy - jak najbardziej się nadaje.

Odpowiednia konsystencja, Nie podrażnia / nie uczula, Uniwersalny

Czy ta opinia jest przydatna?

roballka - Słaba jakość

Data dodania: 2016-08-12 16:29:08

Paletka czterech cieni do powiek Miss Sporty w bardzo pasujących jesienno-zimowych odcieniach szarości, złota i brązu od razu przypadła mi do gustu. Niestety już po pierwszym użyciu wiedziałam, że to produkt nie dla mnie. Już z nałożeniem cieni miałam problem – osypywały się, nie chciały trzymać powieki, nawet pomimo użycia specjalnego podkładu. Kolory, które w paletce wydawały się być ładne i intensywne, na oku wiele straciły – stały się blade i niemal niewidoczne. Po godzinie cienie „zwałkowały” się w zgięciu oka i musiałam je zmyć. Nie polecam.

Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

joana.kier - Jesienna paletka.

Data dodania: 2016-08-12 12:14:04

Bardzo lubię właśnie takie przytłumione, jesienne kolory, jakie proponuje Miss Sporty w swoim zestawie. Uważam, że są to neutralne kolory, które można łączyć praktycznie z każdym ubiorem, zarówno na dzień (te jaśniejsze do delikatniejszego makijażu), jak i na wyjścia wieczorne.
Cienie są umieszczone w wygodnym, praktycznym i solidnym pudełeczku. Ładnie prezentują się na powiece, delikatnie połyskują, nie wygląda to kiczowato. Są również dobrze napigmentowane. Najciekawiej prezentuje się czarny z połyskiem, natomiast najdelikatniejszy i najmniej widoczny jest brązowy matowy.
Niestety, duży minus muszę postawić za trwałość. Łatwo się osypują. Pędzel z zestawu w ogóle się nie sprawdza, natomiast używając swoich pędzli mogę stwierdzić, że cienie lepiej współpracują z tym ze sztucznym włosiem.

Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Odpowiednia konsystencja, Uniwersalny

Czy ta opinia jest przydatna?

małgorzata margaretka - Jakość na czwórkę z minusem

Data dodania: 2016-08-11 22:11:39

Zestawienie kolorów w tej paletce wydaje się kusić, choć mi brakuje tu jaśniutkiego beżu lub bieli w odcieniu kości słoniowej. Zawsze używam do rozcierania, rozmycia i rozjaśnienia ciemnych cieni jakiegoś nudziaczka.
Cztery jesienne odcienie tej paletki ładnie ze sobą grają i dobrze ze sobą współpracują, samodzielnie też mogłyby być bardzo użyteczne, ale jest jedno ważne “ale”.
Te cienie są jakościowo bardzo słabe. Próbowałam je używać bezpośrednio na nałożony fluid, próbowałam na bazę pod cienie. Za każdym razem efekt jest niestety marny. Cienie są słabo napigmentowane, nałożenie warstwy na warstwę też nie pomaga, a w dodatku sporo takiego cieniowego proszku ląduje mi na skórze pod okiem.
Od czasu jak zostałam fanką pędzelków i pacynek do cieni o długich rączkach, również te maleńkie, a przez to nieprecyzyjne i niewygodne pacynki z zestawów cieni są dla mnie nieprzydatne.

Atrakcyjne opakowanie / wygląd produktu, Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

DzassT - Średniaczek

Data dodania: 2016-08-10 18:03:50

Paletka oferuje cztery kolory do wykonania makijażu oka. Matowy brąz, brokatowe brudne złoto, szary oraz czarny również obsypane delikatnie srebrnymi drobinkami.
Takie połączenie kolorystyczne jest bardzo bezpieczne i pozwala stworzyć kilka fajnych stylizacji.
W zasadzie tworzę nimi makijaż i dzienny i wieczorowy, jednak posiłkuję się inną paletką by w pełni cieszyć się pięknym okiem.
Pigmentację mają raczej średnią, troszkę się obsypują przy nakładaniu ale za to trzymają się w miarę dobrze na powiekach nie powodując niemiłych niespodzianek.
Oceniam je na trzy gwiazdki.

Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Odpowiednia konsystencja, Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

comfortinnending - Dobry pomysł, słabe wykonanie

Data dodania: 2016-08-10 11:46:53

Paletka Miss Sporty posiada 4 cienie, które mają być uzupełnieniem każdej stylizacji. Mamy tutaj jeden matowy cień w kolorze brązu i trzy połyskujące z różnym nasyceniem brokatu: złoto, srebro i grafit.

Trudno jest stworzyć pełen makijaż oka tylko tą paletką, bo - tak naprawdę - mamy małe pole do manewru. Według mnie miks kolorów jest średnio przemyślany i brak tu dodatkowego, matowego cienia - ciemniejszego bądź jaśniejszego - do jakiegokolwiek kontrastu.

Wracając jednak do wersji, którą oferuje firma, cienie dość dobrze współpracują ze sobą, ale zdarza im się osypać. Mają także słabą pigmentację, a ponadto bledną w ciągu dnia. Najciekawszym cieniem jest matowy brąz, który radzi sobie poprawnie, przynajmniej przez kilka godzin.

Dwustronna pacynka dołączona do zestawu jest kompletnie nieprzydatna i nie poleciłabym używania jej nawet - a raczej zwłaszcza - osobom początkującym, bo nie nadaje się do wykonania makijażu.

W tym roku Miss Sporty zaskoczyło mnie podwyższoną jakością swoich produktów, po które coraz częściej sięgam. Jednak ta paletka nie oferuje nic specjalnego i nieprędko do niej powrócę. Sam pomysł na drobny, praktyczny miks cieni jest ciekawy, ale wymaga dopracowania.

Atrakcyjne opakowanie / wygląd produktu, Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

takiemojeoderwanie - Słaba pigmentacja

Data dodania: 2016-08-09 23:40:44

Cienie początkowo zachwyciły mnie kolorystyką, jednak już po pierwszym użyciu wiem, że wypadają słabiutko. Bardzo się osypują, słabo napigmentowane, przez co trzeba nałożyć wiele warstw do uzyskania zadowalającego efektu. Jednocześnie szybko nabawimy się efektu pandy pod oczami, bo tyle warstw potrafi ładnie się osypać. Trwałość taka sobie, efekt ostateczny nie powala. Jestem na nie. Dwie gwiazdki za estetykę opakowania i ładnie dobrane cienie pod względem kolorystycznym.

Atrakcyjne opakowanie / wygląd produktu, Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

hunterD - Słaba pigmentacja.

Data dodania: 2016-08-09 21:07:49

Opakowanie cieni ma przeźroczyste wieczko z widocznym srebrnym logo marki, przez które możemy obejrzeć kolory cieni bez otwierania opakowania. Do paletki dołączono podwójny aplikator z szeroką i wąską gąbeczką.
Paletkę tworzą cztery cienie w kolorach: matowy brąz, stare złoto z brokatem, szaro-satynowy i ciemnografitowy z dużą połyskującą drobiną. Cienie łatwo się nakłada i rozprowadza ale napigmentowanie jest tak słabe, że uzyskanie mocnego efektu smoky eye jest praktycznie niemożliwe (lub po nałożeniu niezliczonej liczby warstw).
Dodatkowo brakuje w tym zestawieniu cienia, którym moglibyśmy rozświetlić oko i dodać kontrastu „jasne-ciemne”. Paletka dla początkujących, za niewygórowaną cenę do wykonania delikatnego dziennego makijażu.

Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Odpowiednia konsystencja, Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

Ajj-Nita - Jeden na cztery.

Data dodania: 2016-07-30 20:50:09

Raczej nie sięgnęłabym po niego w drogerii. Takie małe nic. Na pierwszy rzut oka to po prostu zwykłe cienie. Kolory rzeczywiście są jesienne i w sumie brakuje mi tutaj jasnego cienia. Skoro tworzona już jest minimalistyczna paletka z podstawowymi kolorami to dlaczego nie ma tutaj jednego cienia w kolorze beżu? Tak, jest jeden nieco jaśniejszy, ale z drobinkami - świecący po prostu. Matowy znalazł się jeden i tylko on jest godny polecenia, reszta to niestety słabe produkty. Cienie osypują się bardzo (raczej nie są wydajne), te z drobinkami znikają z powiek bardzo szybko, albo gromadzą się w załamaniach/zmarszczkach. Nie, zdecydowanie nie. Na cztery małe cienie tylko jeden jest okej. To matowy brązowy kolor, który całkiem ładnie się rozciera i wytrzymuje dosyć długo na powiece. Tylko ze względu na ten odcień można kupić tę paletkę, ponieważ reszta nie daje rady. U mnie się nie sprawdza.

Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

marsala_fox - Cienie Miss Sporty

Data dodania: 2016-07-21 22:56:18

Cienie łatwo dają się nabierać, nie osypują się, nie rolują na powiece. Są mocno napigmentowane, więc nie trzeba nabierać ich dużo, przez co są wydajne. Utrzymują się na powiece przez wiele godzin, nie tracąc na kolorze.
Opakowanie cieni ma minimalistyczny, wpadający w oko wygląd. Produkt nie podrażnia nawet wrażliwych oczu.

Spełnia swoją funkcję, Wydajny, Długotrwały efekt, Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Odpowiednia konsystencja

Czy ta opinia jest przydatna?



KUPOWANE TAKŻE