Barnangen, Sauna Relax, żel pod prysznic i do kąpieli, nawilżający, odświeżający, 400 ml, nr kat. 271249

2499

1999

100 ml = 5,00 zł

Poleć znajomemu

Promocja trwa od 19.01.2018 do 29.01.2018 lub do wyczerpania zapasów

Promocja dotyczy wybranych artykułów z linii i obowiązuje w wybranych drogeriach Rossmann. Pełna lista sklepów dostępna na stronie www.rossmann.pl/drogerie

promocja tylko w rossmann

Barnangen, Sauna Relax, żel pod prysznic i do kąpieli, nawilżający, odświeżający, 400 ml, nr kat. 271249

2499

1999

100 ml = 5,00 zł

Przejdź do regału »

Poleć znajomemu

Promocja trwa od 19.01.2018 do 29.01.2018 lub do wyczerpania zapasów

Promocja dotyczy wybranych artykułów z linii i obowiązuje w wybranych drogeriach Rossmann. Pełna lista sklepów dostępna na stronie www.rossmann.pl/drogerie


opis produktu

Zainspiruj się szwedzką naturą i tradycjami. Założona w 1868 roku marka Barnängen znana jest ze swojego kultowego mydła w kostce. Jego receptura stała się inspiracją do stworzenia Nawilżającego Serum, aby zapewnić Twojej skórze ochronę, dzięki której poczujesz się po prostu dobrze. Odkryj żel pod prysznic i do kąpieli Sauna Relax. Inspirowany nordycką sauną, łączy ekstrakt z brzozy i ochronne Serum Nawilżające aby nadać harmonię ciału i duszy. Testowany dermatologicznie.



Opinie

OlaFancy - Wydajny i relaksujący

Data dodania: 2017-08-25 16:28:42

Z marką Barnangen spotkałam się po raz pierwszy przy okazji używania żelu z serii Sauna Relax. Zielona wersja pachnie świeżo i odrobinę męsko. Duża, przezroczysta butla z korkiem "na klik" ładnie prezentuje się na łazienkowej półce, można też kontrolować ile produktu zostało jeszcze w środku. Żel ma lejącą konsystencję i bardzo dobrze się pieni. Nie podrażnia i nie przesusza skóry, mimo obecności SLS w składzie. Fajnie sprawdza się również jako płyn do kąpieli. Orzeźwiający zapach wprowadza w dobry nastrój!

Spełnia swoją funkcję, Wydajny, Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Przyjemny zapach, Uniwersalny

Czy ta opinia jest przydatna?

mikado213 - Niesamowita kąpiel

Data dodania: 2017-08-14 18:33:16

Chociaż, jak czytamy, historia marki sięga XIX wieku, ja z jej produktami spotykam się po raz pierwszy. Muszę jednak przyznać, że pierwsze spotkanie okazało się bardzo udane. Żel pod prysznic o mocno ziołowym zapachu kupił mnie zupełnie – jest intensywnie dziki, trochę męski, mocno orzeźwiający i totalnie relaksujący. Ponieważ zastosowane w nim nuty zapachowe są zgoła inne, niż te, do których przywykliśmy, jest to tak miłe dla nosa. I chociaż wcale nie wyróżnia go pierwszorzędny skład i jest standardowo wydajny, to jednak długo pozostający na skórze brzozowy aromat jest w stanie zrekompensować inne niedostatki kosmetyku.
Żel nie należy do szczególnie gęstych, półpłynna konsystencja z łatwością pozwala się wycisnąć na gąbkę. Mimo to, fajnie się pieni i daje ciału oczekiwaną świeżość. Po prysznicu skóra jest czysta i przyjemnie miękka. Pozytywnie oceniam jego działanie nawilżające, chociaż powiem, że takiego efektu po niekremowym żelu pod prysznic spodziewałam się najmniej. Kosmetyk opakowano w prostą, ale wygodną butelkę zakończoną eleganckim metalowym korkiem typu „press”. Jej design nie tylko cieszy oko, ale i doskonale sprawdza się w praktyce.
Okazuje się, że z żelem Barnangen efekt relaksującej i aromatycznej sauny jest na wyciągnięcie ręki. Zdecydowanie polecam.

Spełnia swoją funkcję, Długotrwały efekt, Przyjemny zapach, Nie podrażnia / nie uczula, Uniwersalny

Czy ta opinia jest przydatna?

PrettyLittleDancer - Intrygujący zapach!

Data dodania: 2017-08-12 00:26:38

Żel Barnangen bardzo przypadł mi do gustu ze względu na swoje walory wizualne. Przezroczysta butelka z minimalistycznym nadrukiem, wypełniona zielonkawym żelem elegancko prezentuje się w łazience.
Okazało się jednak, że odkrycie prawdziwych zalet produktu dopiero przede mną. Pierwsza i najważniejsza z nich to zapach. Intrygujący, świeży, ale zarazem "ciężki", drzewny, ziołowy, leśny i trochę "męski". Zarówno ja, jak i mój mąż jesteśmy w tym zapachu absolutnie zakochani i po raz pierwszy używamy tego samego żelu pod prysznic :)
Na zapachu się jednak nie kończy. Kosmetyk dobrze oczyszcza skórę i świetnie, trochę "kremowo" się pieni. Daje uczucie niesamowitej świeżości, co ma znaczenie zwłaszcza w upalne dni. Nie sądziłam, że kosmetyk o typowo żelowej konsystencji może nawilżać, ale skóra po użyciu żelu Sauna Relax jest gładka i rzeczywiście nie wymaga stosowania balsamu.
Kosmetyczny hit! Polecam :)

Spełnia swoją funkcję, Wydajny, Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Atrakcyjne opakowanie / wygląd produktu, Przyjemny zapach

Czy ta opinia jest przydatna?

Dagmara93 - Spa w domowym zaciszu

Data dodania: 2017-08-15 23:05:09

Żel pod prysznic o orzeźwiającym zapachu to coś czego moja skóra potrzebowała w te letnie, upalne dni. Butelka jest prosta, klasyczna, przezroczysta dzięki czemu do końca widać ile produktu jeszcze zostało. Aplikator na click jest wygodny w użytkowaniu. Kolor żelu jest bardzo przyjemny dla oka, wprowadza w pozytywny nastrój. Największym atutem żelu jest jego intensywny, cytrusowy zapach. Bardzo odświeżający i pobudzający do działania. Na skórze również długo i i intensywnie pachnie. Żel bardzo dobrze się pieni i jest wydajny. Nie podrażnił skóry. Chętnie spróbowałabym jeszcze innej wersji zapachowej. Polecam.

Spełnia swoją funkcję, Długotrwały efekt, Przyjemny zapach, Odpowiednia konsystencja, Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

paula_owska - zdecydowanie odświeża!

Data dodania: 2017-08-14 15:22:00

Marka Barnangen wprowadza ciekawe produkty, tak było i w tym przypadku. Żel pod prysznic Sauna Relax nie bez powodu ma taką nazwę. Rzeczywiście jego zapach relaksuje, a dodatkowo myjąc się nim unosi się po całej łazience jeszcze długo po kąpieli. Jest uniwersalny więc zapach spodoba się zarówno kobietom jak i mężczyznom. Jest bardzo orzeźwiający i idealny na letnie upały. Moja skóra po prysznicu jest miękka, nawilżona i pięknie pachnie. Dodatkowy plus daję za poręczne i eleganckie opakowanie.

Spełnia swoją funkcję, Długotrwały efekt, Atrakcyjne opakowanie / wygląd produktu, Przyjemny zapach, Odpowiednia konsystencja

Czy ta opinia jest przydatna?

iamxshi - Szwedzkie cudo

Data dodania: 2017-08-14 12:46:48

Uwielbiam niebanalne zapachy unisex, nieokreślone, ciekawe, rzadko spotykane. Tak właśnie można opisać zapach Sauna Relax, który unosi się w powietrzu przez cały czas brania prysznicu. Żel świetnie się pieni, ma wygodny dozownik i łatwo rozprowadza się po ciele. Jest chętnie używany przeze mnie, jak i mojego partnera, ponieważ ten wariant zapachowy jest niezwykle uniwersalny. Jestem bardzo zadowolona z poziomu nawilżenia skóry po myciu i z chęcią sięgnę po ten lub inny wariant żelu Barnangen.

Spełnia swoją funkcję, Wydajny, Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Przyjemny zapach, Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

Mrs_kejt - Delikatny

Data dodania: 2017-08-13 21:07:22

Żel pod prysznic Sauna Relax od szwedzkiej marki Bernangen to niezwykły produkt umieszczony w prostym i bez zbędnych etykiet opakowaniu. Butelka posiada dużą pojemność - 400ml. Zapach delikatny, lekko ziołowy. Konsystencja nie jest bardzo lejąca. Delikatnie się pieni i dokładnie myje ciało. Nie wysusza skóry, a delikatnie ją nawilża. Daje świetne orzeźwienie podczas kąpieli w te upalne dni.
Produkt nie uczula mojej delikatnej skóry.

Atrakcyjne opakowanie / wygląd produktu, Przyjemny zapach, Spełnia swoją funkcję, Wydajny, Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu

Czy ta opinia jest przydatna?

begood - niezwykły zapach i wydajność

Data dodania: 2017-08-12 23:13:41

Z ciekawością podeszłam do szwedzkiego żelu pod prysznic, tym bardziej, że marka znana jest z kultowego mydła w kostce. Uderzył mnie przede wszystkim zapach - intensywny, mocno ziołowy, kojarzy mi się bardzo z męską nutą zapachową. Byłam zachwycona, że wystarczy niewielka ilość żelu, aby umyć całe ciało - naprawdę zaskakuje wydajnością. A przy tym podczas kąpieli otula nas delikatna, ale gęsta piana... Skóra po myciu wydaje się być nawilżona, co też jest dużym plusem. Duża butelka z wygodnym dozownikiem powinna wystarczyć na długo. Ja jestem bardzo zadowolona z produktu i będę go polecać. Odradzałabym zakup jedynie osobom, które nie lubią ziołowych nut zapachowych - im z pewnością nie przypadnie do gustu.

Spełnia swoją funkcję, Wydajny, Odpowiednia konsystencja

Czy ta opinia jest przydatna?

małgorzata margaretka - Jego wysokość Doskonałość

Data dodania: 2017-08-12 17:40:25

To moje pierwsze spotkanie z tą marką, ale podejrzewam, że teraz po zaprzyjaźnieniu się z tym żelem łakomym okiem będę patrzyła już na kosmetyki Barnangen. Żel ten jest po prostu świetny. Prosta i oszczędna w detale graficzne i kolorystyczne butelka zawiera ślicznie zielony, dosyć gęsty żel pod prysznic lub do kąpieli.
Poza bardzo udanymi właściwościami myjącymi i pieniącymi chciałabym podkreślić ponadprzeciętne właściwości nawilżające. Dla mojej dosyć suchej skóry to cenna cecha, bo dobrze napięta, gładka i miła w dotyku po umyciu i wysuszeniu właściwie już w ogóle nie domaga się kolejnego kosmetyku.
Muszę jeszcze napisać o zapachu. Jest przedziwny. Troszkę unisex - lubię ten żel ja, ale z przyjemnością sięga po niego też mój mąż. Jest czarodziejski, nietuzinkowy, troszkę herbaciany, trochę jakby pokrzywowy, ma też w sobie coś słodkiego, ale i wytrawnego. Jestem oczarowana jego zapachem, a to przecież podczas kąpieli jedna z pierwszorzędnych zalet.

Wydajny, Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Przyjemny zapach, Odpowiednia konsystencja, Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

Anik! - Tak pachnie spa

Data dodania: 2017-08-12 14:34:36

Barnangen Sauna Relax wyróżnia się na sklepowej półce. Prosta butelka, etykieta bez zbędnych ozdobników i płyn w zielonym kolorze. Nie ma tu owoców, nie ma tu kwiatów jest za to czysta prostota.
Już po otwarciu buteleczki czuję, że będzie nam ze sobą po drodze. Nie wiem dlaczego ale zapach budzi we mnie skojarzenia z basenem na który chodziłam z rodzicami kilkanaście lat temu. Zapach jest świeży, ziołowy, mogę się pokusić o stwierdzenie, że nawet nieco męski. Mi to odpowiada. Takie nuty zapachowe zdecydowanie odświeżają i pobudzają. Na pewno nie jest to zapach mulący i słodki. Idealnie nadaje się zarówno na poranny prysznic gdy chcemy się ochłodzić, jak i na długą relaksującą kąpiel.
Nie mam również nic do zarzucenia właściwościom myjącym. Nie zauważyłam oznak podrażnienia czy też przesuszenia skóry. Nawet lekko nawilża i pielęgnuje.
Dla mnie tak powinno pachnieć każde spa.

Spełnia swoją funkcję, Łatwy w aplikacji / wygodny w użyciu, Atrakcyjne opakowanie / wygląd produktu, Przyjemny zapach, Odpowiednia konsystencja

Czy ta opinia jest przydatna?

angelusia - Relaksuje...

Data dodania: 2017-08-09 23:35:40

Kiedy upały dają nam nieźle popalić, kiedy po całym dniu pragnę się zrelaksować, sięgam po ten kosmetyk i zapominam o wszystkim. Uwielbiam kąpiele w towarzystwie tego żelu. Było to moje pierwsze spotkanie z marką Barnangen, ale wiem, że nie ostatnie. Nie, nasza miłość tak szybko się nie skończy.

Opakowanie żelu należy do tych zwyczajnych. Może nie wyróżnia się na sklepowej półce, może brakuje mu pstrokatych ozdobników, ale mnie to nie przeszkadza. Ważne, że butelka sprawdza się podczas kąpieli w wannie i pod prysznicem. Ma solidny dozownik, który zwyczajnie nie zawodzi. Konsystencję charakteryzuje idealna gęstość. Żel dobrze się pieni, nie spływa z ciała i dłoni. Zapach? O jejku... Najpiękniejszy pod słońcem. Nieco herbaciany, troszkę ziołowy, a nawet męski! Taka kombinacja nut zapachowych mnie przypadła do gustu.

Od żelu pod prysznic nie wymagam szczególnego działania. Ten jednak potrafi to, co większość kosmetyków tego typu osiągnąć nie zdoła. Myje, nawilża, odżywia i wygładza skórę. Po jego użyciu nie muszę biec w podskokach, by nałożyć na ciało porcję balsamu. Żel pozostawia ochronną warstewkę, która nie ma nic wspólnego z tłustym filmem. Za działanie i zapach należy się piątka z plusem, a nawet szóstka ;)

Spełnia swoją funkcję, Długotrwały efekt, Przyjemny zapach, Odpowiednia konsystencja, Nie podrażnia / nie uczula

Czy ta opinia jest przydatna?

justi.k - własne spa

Data dodania: 2017-08-09 11:56:38

To propozycja stworzona dla tych, którzy zamiast aromatów kwiatowych, czy słodkiej wanilii preferują świeże nuty. Od razu po otwarciu butelki czujemy zapach brzozy, który daje poczucie relaksu i odprężenia. Rzeczywiście kosmetyk ma silne właściwości nawilżające. Jest to odczuwalne zarówno podczas kąpieli, jak i długo po opuszczeniu łazienki. Na plus zasługuje duże opakowanie i wydajność żelu. Jestem przekonana, że jeszcze wielokrotnie skuszę się na produkty pielęgnacyjne tej marki.

Odpowiednia konsystencja, Nie podrażnia / nie uczula, Bezpieczny w użyciu

Czy ta opinia jest przydatna?

Lotta Love - Niebanalny!

Data dodania: 2017-08-05 17:46:24

Żel pod prysznic firmy Barnangen to wspaniały kosmetyk, którego mocną stroną są znakomite właściwości pielęgnacyjne. Żel jest wydajny, obficie się pieni i skutecznie oczyszcza nasze ciało. Muszę przyznać, że efekty, jakie odczułam po jego zastosowaniu pozytywnie mnie zaskoczyły.
Kosmetyk solidnie nawilża ciało, intensywnie je wygładza, sprawia, że skóra staje się miękka i miła w dotyku. Żel otula ciało nawilżającą kołderką, dzięki czemu nie ulega ono nadmiernemu przesuszeniu, nawet wtedy, gdy nie mamy czasu by sięgnąć po balsam. Zapach żelu jest dosyć oryginalny, aczkolwiek przyjemny. Być może ze względu na obecność ekstraktu z brzozy, moje pierwsze skojarzenia powędrowały bardziej w kierunku szamponu do włosów. Generalnie, aromat żelu jest wyrazisty, mocno odświeżający, trochę ziołowy, trochę herbaciany, wyczuwam w nim także jakiś męski pierwiastek. Po prysznicu czujemy, że nasze ciało i umysł są intensywnie odprężone i orzeźwione. Zapach wyjątkowo długo utrzymuje się na skórze, można go wyczuć nawet na ręczniku, czy ubraniach, które zakładamy po kąpieli. Po prostu intrygujący kosmetyk, który ma w sobie coś niebanalnego! Chętnie wypróbuję inne warianty! :)

Spełnia swoją funkcję, Wydajny, Długotrwały efekt, Przyjemny zapach, Odpowiednia konsystencja

Czy ta opinia jest przydatna?

QueenDabm - Ten zapach!

Data dodania: 2017-07-26 14:26:45

Co do nawilżenia ciężko mi ocenić obietnicę producenta pod względem szczerości, bo moje ciało potrzebuje zaskakująco niewiele, żeby kwalifikowało się jako nawilżone. Jednak odnośnie odświeżenia producent jak najbardziej mówi prawdę! Produkt jest wydajny, pięknie się pieni, dokładnie myje i naprawdę cudownie pachnie. Zapach jest dla mnie dosyć ciężki do określenia. Powiedziałabym, że jest bardzo świezy, intensywny, bardzo letni. Opakowanie też jest piękne. Nie przesadzone, ale mimo wszystko bardzo ładne. Jest to pierwszy produkt tego producenta który miałam okazję przetestować i jestem miło zaskoczona. Ten żel jak i sam producent z pewnością nie raz jeszcze wylądują w moim domu.

Spełnia swoją funkcję, Wydajny, Atrakcyjne opakowanie / wygląd produktu, Przyjemny zapach, Odpowiednia konsystencja

Czy ta opinia jest przydatna?

rudawiewiórka - Żel, który naprawdę nawilża.

Data dodania: 2017-08-11 19:56:09

Żel pachnie rześko, ziołowo, jak typowe kosmetyki dla mężczyzn. Ma gęstą konsystencję i bardzo mocno się pieni. Czyni go to niezwykle wydajnym :)

Produkt nadaje się zarówno do kąpieli, jak i do stosowania bezpośrednio na ciało. Doskonale oczyszcza skórę, odświeża i zapewnia mega orzeźwienie. Jest to szczególnie przyjemne teraz, w trakcie upałów. Ponadto, żel naprawdę nawilża skórę. Większość kosmetyków myjących "nawilżenie" ma tylko w nazwie. Tutaj po kąpieli czuć ogromną różnicę. Skóra jest miękka, gładka. Nie ma potrzeby używania balsamu.

Dla mnie produkt idealny. To było moje pierwsze spotkanie z marką Barnangen, ale na pewno nie ostatnie. Polecam.

Przyjemny zapach, Odpowiednia konsystencja, Nie podrażnia / nie uczula, Bezpieczny w użyciu, Uniwersalny

Czy ta opinia jest przydatna?



KUPOWANE TAKŻE