ARGANOVE,olej z czarnuszki chroni, regeneruje, łagodzi,przód
ARGANOVE,olej z czarnuszki chroni, regeneruje, łagodzi,przód

ARGANOVEolej z czarnuszki chroni, regeneruje, łagodzi
30 ml, nr kat. 323215

OLEJ Z CZARNUSZKI

100% NATURALNY, NIERAFINOWANY, TŁOCZONY NA ZIMNO

 

Olej z nasion czarnuszki siewnej to najbardziej ceniony olej w kosmetologii. Dzięki bogactwu aż 15 aminokwasów, protein, węglowodanów, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A, B, C i PP, a także wiele minerałów (wapń, potas, żelazo, magnez i cynk) jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry problematycznej oraz dotkniętej niedoskonałościami. Szybko się wchłania, zmiękcza i wygładza skórę, a dzięki obecnosci kwasów omega-6 i omega-9 odżywia i przyspiesza regenerację. Obecny w oleju tymochinon oraz kwas eikozadienowy sprawia, że olej z czarnuszki wykazuje bardzo silne działanie przeciwzapalne oraz łagodzące.

 

Polecany do skóry:

- problematycznej,

- trądzikowej

- przetłuszczającej się

- wrażliwej

- podatnej na podrażnienia, AZS, wysypki i łuszczycę

- z niedoskonałościami

- zniszczonej, suchej i dojrzałej

 

Właściwości:

- intensywnie regeneruje

- działa przeciwzapalnie

- reguluje wydzielanie sebum

- łagodzi podrażnienia oraz koi zaczerwienienia

- zmniejsza objawy alergii

- przyspiesza gojenie drobnych ran, trądziku i niedoskonałości

- zmniejsza widoczność zaskórników

- działa silnie antyoksydacyjnie, chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników

- zapewnia odpowiedni poziom nawilżenia

- zapobiega utracie wody przez naskórek

- opóźnia proces starzenia się skóry i powstawaniu zmarszczek

- stosowany na skórę głowy poprawia kondycję włosów

- pobudza porost i zapobiega wypadaniu

 

Olej z czarnuszki Arganove nie zawiera sztucznych barwników, konserwantów ani perfum. Charakteryzuje się specyficznym, lekko pieprzno korzennym zapachem i ma kolor od jasno do ciemnobrązowego. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce. Szklana butelka zakończona jest pipetą, która ułatwia aplikację produktu.

100% Nigella Sativa Seed Oil

PRZYGOTOWANIE I STOSOWANIE

Jak stosować olej z czarnuszki?

 

Pielęgnacja twarzy - olej nakładać punktowo na skórę dotkniętą niedoskonałością np. trądzikiem lub podrażnieniem. Olej mozna stosować do pielęgnacji całej twarzy samodzielnie lub zmieszać z innym ulubionym olejem.

 

Dodatek do kosmetyku - dodaj parę kropli oleju z czarnuszki do swojego ulubionego kremu lub olejku do pielęgnacji ciała/twarzy.

 

Pielęgnacja włosów - wzmacniające właściwości oleju z czarnuszki można wykorzystać do pielęgnacji skóry głowy i włosów. Olej stosuj jako wcierkę samodzielnie lub zmieszaj z ulubionymi olejami.

 

OSTRZEŻENIA DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA

nie dotyczy

ADRES PRODUCENTA / DYSTRYBUTORA

MAROKO PRODUKT SP. Z O.O., ul. Jeżynowa 1, 62-002 Suchy Las

Więcej z tej linii

Więcej od ARGANOVE

Więcej z kategorii Surowce kosmetyczne