Shake białkowy
Składniki na 2 porcje:
- 1 świeżego ananasa
- 1 banan
- 1 dojrzałe awokado
- 2 łyżki białka konopnego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka świeżej mięty
- 200 ml ulubionego mleka
Przygotowanie:
Owoce obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wrzuć do blendera, miksuj 2 minuty.

Twarożek z warzywami
Składniki na 2 porcje twarożku z warzywami:
- 200 g białego sera
- 30 ml jogurtu naturalnego
- 1 świeżego ogórka
- 1 pomidor malinowylub 8–10 koktajlowych
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 łyżeczka czarnuszki
- 1 łyżka oleju lnianego
- 2 szczypty soli himalajskiej
- świeżo mielony pieprz
Przygotowanie twarożku z warzywami:
Ser rozgnieć widelcem i wymieszaj z jogurtem. Warzywa umyj, ewentualnie obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do sera. Pestki dyni podpraż na rozgrzanej suchej patelni. Twarożek z warzywami dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem, polej olejem lnianym, posyp prażonymi pestkami dyni i czarnuszką.

Budyń ryżowy
Składniki na 2 porcje budyniu ryżowego:
- 3 szklanki ugotowanego ryżu
- 1 szklanka ulubionego mleka
- 2 łyżki surowego kakao w proszku
- 2 łyżki cukru kokosowego
- wanilia do smaku
- 1 banan
- 2 łyżki płatków migdałów
- 2 łyżki kruszonego kakao & lucumy
Przygotowanie budyniu ryżowego:
Mleko podgrzej, dodaj do niego wanilię, cukier i ryż. Podgrzewaj wszystko przez kilka minut. Mleko z ryżem przełóż do blendera, dodaj kakao i kawałki banana. Miksuj 2–3 minuty. Płatki migdałowe upraż na patelni. Budyń ryżowy podawaj na ciepło, posypany uprażonymi płatkami

Sycąca jajecznica na grzance:
Składniki na 2 porcje jajecznicy:
- 2 kromki chleba razowego
- 2 jajka ekologiczne „0”
- 2 plastry łososia wędzonego
- 1 łyżeczka masła do smażenia
- 1 łyżeczka czarnuszki
- 2 szczypty soli himalajskiej
- świeżo mielony pieprz
Przygotowanie jajecznicy:
Kromki chleba podpiecz w tosterze lub w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Poziom wypieczenia wybierz wg uznania. Masło rozpuść na patelni, wbij jajka, podgrzewaj na małym ogniu, stale mieszając. Do jajecznicy dodaj sól himalajską i pieprz. Na grzankach ułóż plastry łososia, a na nich ciepłą jajecznicę. Całość posyp czarnuszką.